|
juli 18, 2024 4:00 am


background_grijs_1563x383

Over ons
De gouden golven op zee.

Het is al heel lang geleden dat diverse schepen voor de Nederlandse kust lagen met zwaar geschut aan zenders, masten en antennes.


De harde radio signalen die van zee kwamen richting de Nederlandse radioluisteraar werd geproduceerd door veel al zware middengolf zenders van enkele tot tientallen kilowatt zenders. Doordat de zendschepen buiten de territoriale wateren lagen kon de Nederlandse overheid hier weinig tegen doen. 


Wij liepen al heel lang met het idee rond om die tijd van de zeezenders terug te brengen, niet vanaf een zendschip (wat we wel zouden willen), maar vanuit Zeeland aan de kust bij Vlissingen.

Op 16 augustus 2021 was het dan zover, Radio Goldenwave was er klaar voor om uit te gaan zenden via het internet. 
Omdat we het serieus aan wilde pakken hebben we de eerste 2 maanden meer nonstop gedraaid om e.e.a. strak te kunnen zetten.

We begonnen met een simpele automatisering die al vrij snel niet voldeed aan onze wensen. Wat we toen wilde ging niet dus op zoek naar een ander bruikbare automatisering. Met hulp van een bevriend radiostation hadden we in no time het pakket wat ons verder bracht om te doen waarvoor we stonden. 

Omdat het op het hele uur kaal was besloten we vrij snel om een nieuwspakket  aan te kopen. Het jingle pakket was een bij elkaar geraapt zooitje dat anders moest. De jingles die we nu gebruiken zijn met zorg gekozen en wordt regelmatig aangepast of uitgebreid. In de loop van het eerste jaar besloten we ons format die toen nog bestond uit de jaren 60, 70 & 80 uit te breiden met de 90's. de reacties die we kregen was positief en gingen voor varend door met het maken van radio. 

Onlangs liepen we met de gedachte hoe het zou zijn om ons format voor een breeder publiek te kunnen aanbieden. Hier en daar werd gevraagd of er ook programma's gemaakt konden worden met muziek uit de 00's, 10's & 20's. Hierdoor zijn we gaan nadenken hoe e.e.a. dan zou lopen. en hebben besloten om 70 jaar muziek geschiedenis uit te gaan zenden. Programma makers kwamen gelijk met ideeën en binnen zeer korte tijd hadden we een rijk aan programma's waaruit we konden kiezen. 

De vraag rees wel op hoe nu verder met het grote erfgoed aan muziek uit de tijd van de zee zenders, heel simpel, de muziek uit de vorige eeuw zal altijd te horen blijven en aangevuld worden door hedendaagse muziek.

Geniet van de mooie klanken die vroeger vanuit zee kwamen en die nu uitkomen.

Vlissingen het bruisend hart

stukje_skyline_vlissingen_01
windorgel_001_2
Zo maar wat foto's van Vlissingen
vergezicht_boulevard_vlissingen_02
Boulevard van Vlissingen

De skyline van Vlissingen is een gebied waar vele mensen vertoeven op het strand of op een terras. 

Als je je ogen dicht doet en richting zee kijkt en radio goldenwave aan hebt kun je in gedachten de zendschepen weer zien liggen.

Vlissingen_met_michiel_de_ruyter_01
Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis.
Hij wordt algemeen beschouwd als de grootste admiraal van zijn tijd.

De Ruyter begon zijn carrière als een eenvoudig Zeeuws zeeman.
Rond zijn dertigste jaar had hij zich opgewerkt tot kapitein.  

windorgel_01
Windorgel

Het wereld windorgel is een geluidssculptuur bestaande uit vertikaal geplaatste bamboebuizen waarin gaten zijn gemaakt. Het staat op het Nollehoofd, aan het einde van de Nollendijk in Vlissingen.

Het windorgel is een blaasinstrument dat wordt bespeeld door de wind en produceert een scala aan sonore, soms haast brommende tonen.

Scroll to Top