november 28, 2022 9:27 am
logo_GW_1587x344_01
Over ons
De gouden golven op zee.

Het is al heel lang geleden dat diverse schepen voor de Nederlandse kust lagen met zwaar geschut aan zenders, masten en antennes.


De harde radio signalen die van zee kwamen richting de Nederlandse radioluisteraar werd geproduceerd door veel al zware middengolf zenders van enkele tot tientallen kilowatt zenders. Doordat de zendschepen buiten de territoriale wateren lagen kon de Nederlandse overheid hier weinig tegen doen. 


Wij liepen al heel lang met het idee rond om die tijd van de zeezenders terug te brengen, niet vanaf een zendschip (wat we wel zouden willen), maar vanuit Zeeland aan de kust bij vlissingen.

Na de koppen bij elkaar gebracht te hebben is er besloten om dit station in de lucht te brengen. Het resultaat is een internetstream met mooie en herkenbare muziek uit de jaren 60, 70 & 80. 
Langzaam aan komen er steeds meer gepresenteerde programma's op de stream die stuk voor stuk terug gaan naar de zeezender tijd. 


Geniet van de mooie klanken die vroeger vanuit zee kwamen en nu komen vanaf de Zeeuwse kust op u afgevuurd worden.

Vlissingen het bruisend hart

stukje_skyline_vlissingen_01
Zo maar wat foto's van Vlissingen
vergezicht_boulevard_vlissingen_02
Boulevard van Vlissingen

De skyline van Vlissingen is een gebied waar vele mensen vertoeven op het strand of op een terras. 

Als je je ogen dicht doet en richting zee kijkt en radio goldenwave aan hebt kun je in gedachten de zendschepen weer zien liggen.

Vlissingen_met_michiel_de_ruyter_01
Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis.
Hij wordt algemeen beschouwd als de grootste admiraal van zijn tijd.

De Ruyter begon zijn carrière als een eenvoudig Zeeuws zeeman.
Rond zijn dertigste jaar had hij zich opgewerkt tot kapitein.  

windorgel_01
Windorgel

Het wereld windorgel is een geluidssculptuur bestaande uit vertikaal geplaatste bamboebuizen waarin gaten zijn gemaakt. Het staat op het Nollehoofd, aan het einde van de Nollendijk in Vlissingen.

Het windorgel is een blaasinstrument dat wordt bespeeld door de wind en produceert een scala aan sonore, soms haast brommende tonen.